24 oktober 2020
13:00

Karlslunds IF FK

Referat: Örebro Syrianska IF - Karlslunds IF FK

Det blev en tung förlust för Karlslunds IF FK då Örebro Syrianska kunde vinna dagens derby i Ettan Norra med 1-0. Matchen flyttades kort innan avspark från Örnsro IP till Trängens IP, då Örnsro bedömdes ospelbar.

Karlslund ställer upp med:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Edvin Tellgren - Christopher Alp
Martin Springfeldt - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Pontus Hatula - Sermed Habib
Christer Lipovac - Tidjani Diawara

Avbytare:
Hjalmar Nilsson, Helmer Andersson, Lukas Julher, Elias Jangdin, Jonathan Lundberg, Rickson Mansiamina, Nadir Ayéva

Gräsmattan på Trängens IP var även den vattensjuk på många ställen, om än bättre än den på Örnsro IP. Dock blir det ett par situationer där det kunde sluta riktigt illa då bollen helt plötsligt stannar i vattensamlingar. Målet som görs i matchen kommer dock efter en retur och där en syrianskaspelare kan nicka bollen i mål från nära håll.

Det är hemmalaget som står för det mesta i den första halvleken och kommer till flest avslut. Raka och tunga har de övertaget och när målet kommer i den 24:e minuten så växer såklart uppförsbacken för Karlslund.

Ibrahim Habib utgår tidigt p.g.a skada, förhoppningsvis inget allvarligt.

Under den andra halvleken kommer båda lagen till chanser, och sista kvarten av matchen sjunker hemmalaget ner mer och mer för att försvara sin ledning vilket de klarar av och matchen slutar 1-0.

Otippat blir denna en match som symboliserar kamp och slit mer än skönspel, vilket är något hemmalaget bemästrar bättre än bortalaget. Karlslund har sina bästa lägen i slutet av matchen men får inte till det lilla extra i avsluten.

In under matchen kommer Jonathan Lundberg, Helmer Andersson, Rickson Mansiamina och Nadir Ayéva.

Nästa match för Karlslunds IF FK spelas lördag 31 oktober kl 16.00 då vi tar emot IFK Berga på Karlslund Arenas konstgräs. Efter två bortamatcher på halkigt och blött naturgräs ska det bli fint att åter få äntra en match på vårt konstgräs igen.